Open data
 
Open data API Vanha Reittiopas API
 

Reittiopas API rajapinnan ohjeet

Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) tarjoaa Reittioppaan rajapinnan käyttöoikeuden, mikäli kehitettävä ohjelmisto tai palvelu edistää joukkoliikennettä ja matkustajainformaation saatavuutta.Tällä hetkellä on kaksi mahdollista tapaa hakea aikataulu- ja reittitietoja:

Rajapintojen käyttö on maksutonta ja tietoja käyttäviä sovelluksia ja palveluita saa jakaa vapaasti. Koska palvelinkapasiteetti on rajallista, yhden sovelluksen tiekantahakujen määrä on rajoitettu enintään 5000 painotettuun hakuun tunnissa. Dokumentaatio tarjotaan vain englanninkielisenä ja HSL ei vastaa niissä mahdollisesti esiintyvistä virheistä tai niistä muille aiheutuneista vahingoista. Mikäli havaitsette dokumentaatiossa puutteita tai kehityskohteita, kertokaa niistä meille yhteydenottolomakkeella.

Rajapinnan avausta pyydetään hakulomakkeella, tai mikäli tarvitsette lisätietoja, voitte pyytää niitä yhteydenottolomakkeella. HSL varaa oikeuden tarkastaa rajapintaa käyttävien palveluiden toiminta ennen käyttäjäoikeuksien avaamista. HSL:llä on oikeus lopettaa rajapinnan käyttöoikeus tarvittaessa, esimerkiksi tilanteessa jossa käytöstä aiheutuu palvelulle liiallista kuormitusta tai palvelua käytetään väärin.

Seuraa HSL Developer Communityn päivityksiä:
facebook.com/HSLdevcom
twitter.com/HSLdevcom